dimarts, 13 de gener del 2015

Recursos educatius de la American Chemical Society (ACS)

La American Chemical Society és una associació que té com objectiu millorar la vida de les persones a través del poder transformador de la química. No és una associació que s'encarrega només de temes educatius, però té recursos molt bons des de el punt de vista de l'ensenyament i l'aprenentatge de la química. El que vaig a comentar a continuació no és cap novetat, ja porta anys en internet, però em pareix que té una bona qualitat i em pareix interessant compartir-lo en el bloc.

En aquesta entrada vaig a comentar els recursos gratuïts de ACS. En primer lloc he de destacar la revista ChemMatters. És una revista de pagament, però es poden descarregar alguns articles lliures de manera gratuïta i guies del professor per utilitzar els articles dins de l'aula. A més, algun d'aquestos articles es poden descarregar en castellà. La veritat és que alguns dels articles poden despertar la curiositat de molts estudiants i a més ajuda a fer una de les coses més complicades per al professors que és connectar els conceptes més teòrics que es veuen a classe amb la vida diària de les persones.

Per una altra banda destacar dos llibres gratuïts que són molt bons per a professors amb dos web, una per a cada llibre.

Inquiry in action. Investigating matter through inquiry és un llibre per aprendre química a través de la indagació per a xiquets entre 9 i 14 anys. Està plena d'activitats interessants i la manera en que les proposa com s'han de dur a l'aula també ho és.

En la mateixa línia que la publicació sobre indagació hi ha que destacar el llibre Middle school chemistry que també té molt bones propostes per a fer en l'aula. Per cert, molt suggeridor el que diu a la seua web: ensenyar ciència fent ciència. A més, algunes de activitats estan traduïdes al castellà.

La ACS també té recursos de pagament, però amb els que té lliures hi ha molt per aprofitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada