dimarts, 27 de gener de 2015

Vídeopreguntes


Els primers vídeos que vaig fer eren vídeopreguntes. La idea era proposar qüestions de física o química en situacions o materials molt identificables per a l'alumnat de manera que relacionaren fets quotidians o fets amb objectes coneguts amb conceptes que passen en el dia i dia. La idea és que una física i química massa teòrica i descontextualitzada allunya a l'alumnat de l'autèntica essència d'aquestes ciències. Amb aquest tipus de preguntes tampoc és que es contextualitze molt, per a que enganyar-se, però combinats amb altres elements poden ser útils.

Així, per exemple, vaig gravar el velocímetre des de dins d'un cotxe per a que entengueren més sobre el concepte d'acceleració. I una de les dos qüestions per a que parlaren d'acceleració i de les seues components normal i tangencial els de 1r de batxillerat és la següent:


Crec que la idea de veure que la física i la química es troba en quasi tots els fets de la vida diària és interessant i algunes de les vídeoqüestions que vaig preparar tenen la seua gràcia i poden servir per utilitzar-les en classe o a través d'algun fòrum de moodle (sí, encara sóc dels que utilitza moodle) o d'un bloc d'aula. Sempre dóna l'oportunitat a que l'alumnat participe, discutisca, expresse el seu punt de vista i això està bé. Les vídeopreguntes que vaig preparar són el que són i donen per al que donen, però estic content d'aquestes preguntes.

De totes les vídeopreguntes que vaig fer la que més èxit va tindre i la que més m'agrada és una anomenada orxata o suc de taronja. Li vaig dedicar una entrada a aquesta qüestió en 2011 a aquesta qüestió.

Ara no faig massa aquest tipus vídeos perquè estic fent altres tipus de vídeos, però em pareix que és un bon tipus de vídeos. Ací tens la llista de reproducció de totes les videopreguntes que tinc en el meu canal:
En properes entrades parlaré d'altres tipus de vídeo que he fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada