dimecres, 25 de febrer del 2015

Què és POGIL?

POGIL (process orientad guided inquiry learning) és un mètode per aprendre ciència amb activitats guiades on l'alumne ha d'indagar.La millor manera de veure com el mètode funciona és mirar el següent vídeo de presentació del mètode.





A mi em pareix que aquest mètode no és gens nou. La idea de que el professor deixa de ser el centre en una classe em pareix que és una constant en diferents mètodes que es venen proposant en els últims anys amb diferents noms. Aprenentatge col·laboratiu i construcció d'aprenentatges són constants que es venen repetim en els últims anys quan es parla de que hi ha que canviar la manera de donar les classes. Veiem alguna de les activitats del POGIL a mi em recorda als programes guia constructivistes que ja circulaven fa més de 20 anys i el principal problema de tot açò del POGIL és que es poden veure poques activitats de les que hi ha creades sense tindre que comprar un llibre. De les que he vist m'ha paregut interessant aquesta sobre el nucli atòmic i que pertany al llibre Chemistry: a guided activity. També es poden  veure més exemples d'activitats POGIL de biologia i química en el següent enllaç, però també són mostres de llibres.

També és interessant veure aquesta xerrada TED del creador del mètode Andrei Straumanis. Si d'aquesta xerrada s'elimina el nom POGIL queda una molt bona idea del que hauria de ser una classe de ciències.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada